Vad gör man för 100 000 kronor?

Alla drömmer om den stora vinsten och att vinna eller få 100 000 svenska kronor är något alla vill vara med om. Den stora frågan är kanske vad man kan göra för den här stora summan pengar.

Olika sätt att spendera pengarna på

Vad varje enskild person gör för 100 000 kronor är givetvis väldigt individuellt och beror på det liv man har levt. Många betalar av skulder och lån som man har. Det kan vara ett mindre lån eller något större. Andra väljer att investera pengarna för att, i längden, få en chans att få ännu mer pengar.

Det de flesta människor gör är att åka på semester. En resa till något varmt exotiskt ställe eller bara till en plats man länge velat besöka. Därefter så köper många nya grejer, det kan vara till hemmet eller en ny TV.

När man börjar räkna på och se vad saker och ting kostar så inser man också att 100 000 kronor inte är så mycket. Det går att köpa en lägenhet men endast en liten och i en mindre stad. Både bil och hus är för dyrt men pengarna kan räcka till en kontantinsats för ett större huslång eller lägenhetslån.

Ålder spelar stor roll

Det kanske är svårt att tänka sig men åldern på personen som får eller vinner 100 000 kronor. En yngre människa reser och shoppar gärna upp pengarna, medan en person i medelåldern gärna investerar pengarna på ett eller annat sätt, genom att renovera huset eller köpa aktier. Äldre personer ger ofta gärna bort till barn och barnbarn och väljer också oftare även att spara sina pengar.

100 000 kronor är inte så mycket idag

Det ser väldigt mycket ut med 100 000 kronor, men när man börjar tänka efter så inser man att kan inte får så mycket för den summan idag, jämfört med vad man gjorde förr. En sak är säker och det är att 100 000 kronor skulle underlätta för de flesta människor, i alla fall för ett litet tag.

100000kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *