Ränta

I vår topplista så kan du enkelt jämföra vilka lån du kan ta med lägst ränta. Självklart vill du som låntagare ha en så bra ränta som möjligt när du gör ett snabbt lån direkt. Därför rekommenderas du att jämföra lån hos flera olika företag som kan tillhandahålla snabba lån med låg ränta. Hos oss så hjälper vi självklart med att erbjuda det bästa och billigaste lånet för dig. Du kan själv jämföra lån med låga räntor här hos oss.

LångivareBeloppLöptidKostnadAnsökLäs mer
500-10 000 kr1-3 månader250 krAnsökLäs mer
1000-20 000 kr1-12 månader395 krAnsökLäs mer
10000-45 000 kr24 månader0 krAnsökLäs mer
3000 -30 000 kr1-12 månader379 krAnsökLäs mer
3000 kr-50000 kr1-12 månader250 krAnsökLäs mer

Effektiv ränta

Många långivare har fått kritik efter att de har haft en mycket hög effektiv ränta. Detta är något som finansinspektionen försöker att undvika. Därför har de valt att granska många av de bolag som har en hög effektiv ränta. De lån som vi rekommenderar har betydligt lägre ränta än många andra alternativ av SMS-lån och snabblån.

Hur fungerar effektiv ränta?

Att beräkna effektiv ränta är ganska så enkelt. Den effektiva räntan ska täcka alla kostnader och avgifter som ditt lån kan ha med sig. En effektiv ränta innebär att din ränta kan ändras under tiden som du har tagit ditt lån.

För att räkna ut räntan för ett lån så kan vi ta ett exempel. Låt oss säga att du lånar 200 kronor. Räntan på dessa 200 kronor ligger på 5 % per år. Det innebär att du har räntekostnader på 10 kronor för ett år. Nästa år kommer du sedan att få en ”ränta-på-ränta”. Vilket innebär att att du kommer ha en ränta på 10 % till nästa år. Det är ungefär såhär långivare väljer att erbjuda sina räntor till de som ansöker efter snabba och billiga lån på nätet. De finns också långgivare som erbjuder första lån gratis till nya kunder. Det är 0% effektiv ränta i dessa snabblån.

ränta-lån

Ränta på SMS-lån

Som vi tidigare har nämnt så har finansinspektionen gjort det svårare för företag att erbjuda lån med höga räntor. Det gäller att hålla sin inom den gräns som inspektionen anser är rimlig. Förut så var det lite vilda västern på lånmarknaden, och flera lån kunde ha flera 100 % i ränta. Det är naturligtvis inte sjyst, och därför har många företag skräp sig på denna punkt, och lånar nu ut pengar mot en lägre ränta än tidigare. Det innebär helt enkelt att du slipper vara orolig för att ta ett lån med en mycket hög ränta när du jämför företag hos oss.

Notera gärna att SMS-lån och snabblån inte är exakt samma sak. Skillnader finns mellan de olika typerna av lån, och det kan alltid vara smart att jämföra SMS-lån med snabblån. Detta är något som du även kan göra här hos oss.

Andra avgifter och kostnader

Förutom räntan, så är det ovanligt att långivare tar ut andra avgifter och kostnader för dig. Det är däremot aldrig fel att kolla om sådana avgifter kommer att tillkomma när du tar ett lån direkt på nätet. Det kan finnas de företag som har en låneavgift. Detta kan du läsa mer om väl inne hos den långivaren som du vill ansöka om ditt lån hos.