Vanliga frågor om lån

Här nedan tänkte vi ta upp lite vanliga frågor som kan dyka upp när du vill ta ett lån online. Många personer är osäkra på hur ett snabblån fungerar. Det är inte så krångligt som många tror att ta ett snabbt lån direkt som många tror.

LångivareBeloppLöptidKostnadAnsökLäs mer
500-10 000 kr1-3 månader250 krAnsökLäs mer
1000-20 000 kr1-12 månader395 krAnsökLäs mer
10000-45 000 kr24 månader0 krAnsökLäs mer
3000 -30 000 kr1-12 månader379 krAnsökLäs mer
3000 kr-50000 kr1-12 månader250 krAnsökLäs mer

Hur ansöker jag om ett lån?

Att ansöka om ett lån online är mycket enkelt, och du behöver inte göra några större ansträngningar. För det första behöver du hitta långivare som du tycker verkar bra. Det är då du kan ta hjälp av oss som jämför flera olika företag med varandra. När du bestämt dig så går du vidare till långivarens hemsida. Där kan du ansöka om den summa pengar som du behöver. Du fyller i formuläret med dina personuppgifter som krävs. Sedan går du vidare för att få din ansökan bekräftad. Du kommer sedan få ett svar inom en kort period om du blir beviljad lånet. Oftast så blir du det, och kan se framemot att ha pengar på ditt bankkonto inom en snar framtid.

Jag behöver låna pengar direkt – Vem erbjuder snabbast lån?

Det beror på. De allra flesta långivare online använder sig av utbetalningar direkt till de som använder samma bank. Annars brukar dina pengar landa på ditt konto under samma dygn som du ansöker om det. Du kan se vilka långivare som använder din bank, eller hur lång tid de brukar ta på sig på vår undersida om snabba lån. – Snabba lån med direkt utbetalning av pengar

Gäller samma regler för alla långivare?

Nja, det finns de företag som har andra regler och villkor som inte finns hos andra konkurrenter. Det är därför alltid väldigt viktigt att du kollar upp vilka villkor som gäller hos respektive långivare som du vill ansöka hos. Det kan skilja mycket på bl.a. återbetalningstid, räntor och andra avgifter som kan tillkomma.

Hur fungerar effektiv ränta?

Många av de lån som du kan ansöka om har något som kallas för effektiv ränta. Detta är en form av ränta som används hos flera långivare på nätet. För att läsa mer om hur effektiv ränta så kan du läsa mer här – Effektiv ränta på snabba lån

Kan jag låna pengar trots anmärkningar hos kronofogden?

Ja, det kan du. Det finns långivare online som väljer att lita på att du inte tar ett lån som du kan betala tillbaka. Trots att du skulle ha en anmärkning från ditt tidigare liv, så finns det goda möjligheter att söka lån utan kreditupplysning. Det är dock viktigt att du har din ekonomiska besvär bakom dig om du väljer att ta ett snabbt lån på nätet. Kolla i vår topplista efter företag som inte gör en kreditupplysning hos UC.

Kan jag ansöka lån hos flera långivare?

Ja, du kan söka lån hos flera långivare för att se vilka som skulle kunna tänka sig att bevilja ditt lån. Det finns inte heller något krav på att du måste ta ett lån efter att du har ansökt efter det.

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning innebär att du kommer att bli granskad av din långivare hos UC (upplysningscentralen). De kan där få en överblick över hur din ekonomi ser ut, samt om du har några betalningsanmärkningar sedan tidigare. Du kan välja att ta ett lån där du är tvungen att bli granskad hos UC. Du kan även välja att låna pengar utan kreditupplysning. Det innebär helt enkelt att du kan låna pengar oavsett hur din historik med inbetalningar ser ut.